Hompage Museumwebsite

Museum Felix De Boeck

Kuikenstraat 6
1620 Drogenbos

België

T +32 (0)2.377.57.22
F
+32 (0)2.377.29.15
E
info@mufdb.org

 

 

 

 

 

 

 

Doe stil voort: talenten in het MuFDB
 

03.06-01.07 Talenten #1: Nicolas Baeyens

08.07-05.08 Talenten #2: Philip Janssens in samenwerking met FLACC, Genk

02.09-07.10 Talenten #3: Lisa Jeannin en Rolf Schuurmans in samenwerking met Bains::Connectives, Vorst

18.11-09.12 Talenten #4: Renato Nicolodi

09.12-… Talenten #5: Nick AndrewsHet MuFDB heeft ook oog voor jonge, beloftevolle kunstenaars. Hiervoor werd het peterschapsproject “Doe stil voort” ontwikkeld. De titel verwijst in de eerste plaats naar het eerste platform dat Felix De Boeck kreeg om z’n werk tentoon te stellen aan het prille begin van z’n carričre. Verder onderstreept deze titel duidelijk het profiel van de kunstenaars die we hiermee willen ondersteunen; het gaat over artiesten die op een eigenzinnige manier een eigen ‘noodzakelijke’ weg zoeken in een vluchtige, ‘modieuze’ kunstwereld.

Het zijn stuk voor stuk mensen die voor het grote publiek onbekend zijn en daar wil het museum iets aan doen. De geselecteerde kunstenaars krijgen de kans om hun eigen project uit te werken in het museum, in combinatie met de andere tentoonstellingen die op dat moment zullen lopen.

Het peterschapproject vat in één systeem alles samen waar het Museum Felix De Boeck vzw (MFDB) in zijn werking voor hedendaags talent staat: ondersteuning, omkadering en netwerk. Het biedt een particulier of bedrijf de mogelijkheid om een getalenteerd iemand te helpen ontplooien, en dit op een manier waar iedereen goed van wordt. Het is ook de bedoeling dat de band die ontstaat tussen kunstenaar en peter van langdurige aard is.

Voor 2007 heeft het MuFDB reeds een mooi lijstje van vijf geselecteerd. Hiervoor is ook de samenwerking aangegaan met andere instellingen die werken omtrent hedendaagse beeldende kunst: Bains::Connectives uit Vorst en FLACC uit Genk.


 

 

 

 

 

 

 

 

 


Copyright © 2004 Museum Felix De Boeck. Alle rechten voorbehouden.
Ontwerp door H_B.